Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Льоб записа трета етапна победа на рали Дакар

Себастиен Льоб излезе трети в генералното класиране.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският пилот Себастиен Льоб спечели трета победа на рали "Дакар" в деветия етап на състезанието в категория автомобили. След успеха си в неделя и почивния ден в понеделник, той записа още една престижна победа, която е негова общо 19-а за седем участия. Пилотът на BRX спечели деветия етап между Риад и Харад, който бе с дължина 358 км.

Той завърши с време 3:05.14 часа и изпревари с 3.07 минути литовеца Вайдотас Зала от Телтоника, който остана втори, както и с 4.18 минути французина Герлен Шишери с GCK.

В генералното класиране продължава да води катарецът Насер Ал-Атия с Тойота, който е с комфортна преднина пред Лукас Мораес от 1:21 часа. На трето място вече излезе Себастиен Льоб - на 1:43 часа зад Ал-Атия.

Аржентинецът Лучано Бенавидес с Хускварна измъкна победата в деветия етап при мотоциклетите. Това е негова втора победа на това 45-о издание на ралито. По-малкият от братята Бенавидес завърши 358-километровия етап с 1.02 минута преднина пред австралиеца Тоби Прайс с КТМ и с 2:57 минути пред американеца Скайлър Хауис с Хускварна.

Хауис остава вече за пети пореден етап временен лидер в класирането, но вече има само 3 секунди преднина пред Тоби Прайс. Кевин Бенавидес е трета в генералното класиране - на 5.09 минути, а четвърти е французинът Адриен ван Беверен, който се загуби в първата част на деветия етап.

Испанският моторист Хоан Береда напусна състезанието, след като падна на 16 км след скок от дюна. Той беше откаран с хеликоптер в болница заради болки в гърба.

Финалът на рали "Дакар" е на 15 януари в Даман


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна