Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер на четвъртфинал за купата след продължения

Лаутаро Мартинес (в дясно) изравни за Интер срещу Парма в 88-ата минута.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Интер се измъчи с втородивизионния Парма, но все пак победи с 2:1 след продължения в Милано и се класира за четвъртфинал в турнира за Купата на Италия. 

Футболистите на Интер, които защитават трофея си, получиха гол през първата част. Станко Юрич, който се появи в 26-ата минута като принудителна смяна вместо румънското крило Денис Ман, откри резултата. Юрич получи топката извън наказателното поле, нагласи си я удобно и с фалцов, прецизен удар я прати в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Андре Онана.

Хората на Симоне Индзаги взеха владеенето на топката през втората част, но така и не успяваха да стигнат до решителен голов удар. Това продължи до 88-ата минута, когато Лаутаро Мартинес изравни. Аржентинският нападател се добра първи до отбила се топка и я насочи до дясната греда, където вратарят Буфон не беше затворил ъгъла.

5 минути след началото на второто продължение защитникът Франческо Ачерби с глава вкара за 2:1. Отново се стигна до отбита топка от вратаря, който отрази първия изстрел на Федерико Димарко. За Буфон, който се върна за този мач след контузия, това беше мач под номер 50 на стадион "Сан Сиро" за Купата на страната като играч на гостуващ отбор.

Останалите мачове от осминафиналите на турнира за Купата на Италия са днес, утре, както и другата седмица. Тази вечер на същото място Милан посреща Торино, а в четвъртък играят Фиорентина – Сампдория и Рома – Дженоа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна