Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица излиза за първа победа в Шампионската лига

Волейболистките на Марица ще изиграят днес третия си мач в ШЛ.
Снимка: volleymaritza.bg

Волейболният първенец на България при жените от Марица (Пловдив) ще изиграят днес второто си домакинство този сезон в Шампионската лига. Маричанки приемат вицешампиона на Румъния КСМ Търговище днес в зала „Колодрума“ от 18:00 б.в.

 „Жълто-сините“ са в група Е на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит, полския Група Азоти Хемик и румънския КСМ Търговище.

Румънският съперник на маричанки са водени от световната шампионка Ана Биелица, както и българската националка Мира Тодорова, която е продукт на школата на Марица. В състава са още три чужденки – белгийката Илка Фан де Файфер, хърватката Николина Божичевич и сръбкинята Йована Миросавлевич. КСМ Търговище за първи път ще играе официален мач в България.

В последния си мач в Шампионска лига маричанки загубиха гостуването си на турския Еджзаджъбашъ с 0:3. КСМ Букурещ загуби от полския Хемик Полице с 2:3 у дома. В класирането след първите два мача лидер е Еджзаджъбашъ с 6 точки, втори са Хемик Полице с 5, КСМ Букурещ е с един пункт, а Марица е без точка.

За маричанки именно мачът с турския гранд в Шампиноска лига беше последният официален преди сблъсъка днес. Маричанки изиграха две контроли срещу друг румънски отбори – СКМ Университатя Крайова. Марица записа два успеха с 4:0 и 3:1 гейма. КСМ Търговище загуби от Лугож с 2:3 в последния си мач за годината, който беше и последен официален за тима преди двубоя в Пловдив. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна