Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков най-резултатен за успеха на Олимпиакос в Евролигата

Александър Везенков
Снимка: Olympiacos BC

Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, победи Виртус Болоня с 85:83 (22:22, 16:20, 21:15, 22:30) като гост в Италия в среща от 19-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. 

След 12-ия си успех от началото на сезона гръцкият гранд заема трето място във временното класиране със същия актив като четвъртия и петия, съответно Фенербахче и Монако. Виртус Болоня допусна 11-а загуба и остава на 13-а позиция.

Въпреки че преди мача бе сполетян от стомашни проблеми, подобно на Костас Слукас, който пропусна срещата, спортист №1 на България Везенков се представи на високо ниво. Българският национал бе титуляр и за 33 минути на терена завърши като най-резултатен за Олимпиакос с 22 точки, 10 борби и 1 асистенция. Това бе пети „дабъл-дабъл“ за Везенков през този сезон в Евролигата.

Двубоят в Болоня бе много равностоен и оспорван. Олимпиакос водеше 42:38 на почивката, а след трета част натрупа 10 точки аванс – 63:53, но в заключителните моменти домакините имаха шанс да стигнат до победата. При резултат 85:83 и оставащи 11 секунди Янулис Ларендзакис пропусна два наказателни удара за гостите, а баскетболистите на Виртус Болоня не успяха да се възползват и да реализират при последвалата атака.

Шакил Маккисик добави 21 точки, 4 борби и 4 асистенции за успеха на гръцкия отбор, а Костас Папаниколау отбеляза 17 точки и 6 борби.

Милош Теодосич се отчете с 21 точки и 4 асистенции за домакините, като бе дисквалифициран 40 секунди преди края заради второ техническо нарушение.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна