Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гала на шампионите ще награди най-добрите ни спортисти

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор ще наградят най-добрите спортисти и треньори за 2022 на церемонията "Гала на шампионите". Събитието ще бъде проведено на 15 януари, неделя, от 19:00 часа и ще бъде излъчено пряко по БНТ 1 и БНТ 3. 

Най-ярките спортни личности ще се качат на сцената, за да получат както признание за постиженията си под формата на специални награди, така и осигурено от Българския спортен тотализатор парично възнаграждение на обща стойност от 160 000 лева. 

Призове в категориите "Спортист на България 2022", "Спортист с увреждания на България 2022", "Млад спортист на България 2022", "Отбор на България 2022", "Млад отбор на България 2022", "Треньор на България 2022" и "Пробив в световния спорт" ще получат както вече утвърдени имена, така и спортисти, към които са насочени надеждите за следващите олимпийски игри, световни и европейски първенства. 

Номинациите са направени от комисия, ръководена от заместник-министър Петър Георгиев, с участието на експерти от Министерството на младежта и спорта, председателя на Българската асоциация на спортните журналисти и представител на обществената телевизия. 

На събитието са поканени и личности, оставили отпечатък в спортната история на България. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна