Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дишай" на Бисер Джонев в специална прожекция на късометражни филми

Снимка: Visionary

След фестивални участия авторският късометражен филм "Дишай" на Бисер Джонев (сценарий и режисура) ще може да бъде гледан в Клуба за естетическо възпитания на артиста (КЕВА) на 18 януари от 19:00 ч.

Късометражното кино не е просто стъпка към пълнометражното. То е отделен формат. Ограничението на времето кара авторите да търсят и намират по нови начини на разказване, дизайнът на цялата история може по-смело да претърпи промени. Може би най-трудното в случая е селектирането, рязането. Защото често пъти има изобилие от идеи. За правенето на късометражно кино се иска много хъс и много мускули“, обясни пред Радио София Бисер Джонев (▼) .


Ако изключим опита като студент, това е първият му филм като режисьор. Иначе е започнал е със снимане – като фотограф, оператор…

„Дълъг е пътят на един филм. Най-доброто, което може да му се случи, е да бъде гледан от много хора. Надявам се да мога скоро да го предложа в интернет, защо не и със свободен достъп“, допълни Джонев.

В момента той работи върху нови 3 филма - късометражен, пълнометражен и документален.


В „Дишай“ участват актьорите Кристиян Негалов (, Стоян Дойчев, Димитър Баненкин, Рая Пеева, Китодар Тодоров и други.

Заедно с това заглавие Кинематограф.BG предлага и друг филм - "Танда" на Теодора-Косара Попова (режисьор и съсценарист).

Включени са още филми от Германия, Канада и САЩ.


По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна