Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски поведе с 2:0, но загуби от кувейтци

| обновено на 17.01.23 в 17:01
Роналдо (с топката) започна титуляр за Левски в Дубай.
Снимка: startphoto.bg

Отборът на Левски поведе с 2:0, но загуби от първенеца на Кувейт Ал Кувейт с 2:3 във втората си контрола в Дубай. Двубоят се игра на спортен комплекс „JA Sport & Shooting Center“.

Старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов започна в състав: 1. Пламен Андреев – 27. Асен Митков, 23. Ноа Сонко Сундберг, 50. Кристиан Димитров, 6. Вендерсон Цунами – 30. Филип Кръстев, 20. Асен Чандъров, 10. Ивелин Попов – 18. Роналдо, 17. Уелтон, 88. Марин Петков.

Марин Петков откри резултата в 20-ата минута. Той получи топката на двадесетина метра от вратата на Ал Кувейт и с точен удар с левия крак се разписа, за да вкара третото си попадение за „сините“ в контролите в Дубай. Уелтон удвои 5 минути по-късно след самостоятелен пробив от ляво и шут по земя във вратата на Абдул Рахман Камел.

В 35-ата минута Роналдо засече центриране от корнер, но ударът му с глава излезе в аут. Малко по-късно Филип Кръстев бе много близо до трети гол. Халфът отправи добър изстрел от далечна дистанция, но топката се отби в горната греда.

През второто полувреме Стоилов смени почти всички титуляри.

В 74-ата минута влезлият като резерва млад футболист Дейвид Михалев в опита си са изчисти топката в наказателното поле я изпрати в гърба на Келиан ван де Каап и оттам тя влетя в мрежата на влезлия след почивката Николай Михайлов.

В 82-ата минута Али Хюсеин надигра Хосе Кордоба и успя да изравни резултата за Ал Кувейт.

Отново Хюсеин вкара победния гол за кувейтския тим в последната минута след  като напредна отляво и с диагонален удар прати топката във вратата на Михайлов.

Александър Божилов улучи дясната греда на арабския вратар в заключителните секунди и не успя да изравни резултата.

Следващата контрола на Левски е с латвийския ФК Рига.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна