Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ford продава свое предприятие в Германия на китайската BYD

автомобилна компания;Ford Motors

Ford Motor Co преговаря с китайската BYD Co за продажба на едно от предприятия на автомобилната компания в Германия, съобщи във вторник "Уолстрийт джърнъл", цитирайки лица, запознати с въпроса.

Според информацията на финансово издание ръководителите на Ford ще пътуват до Китай следващата седмица, за да обсъдят възможната продажба на завода в Саарлуис, Германия, където производството на автомобили е планирано да приключи през 2025 г.

Нарастващите разходи за материали за батерии за електрически превозни средства и прогнозираното забавяне на икономиките на Съединените щати и Европа оказват натиск върху производителите на автомобили да намалят разходите.

По-рано днес Ford заяви, че възнамерява да реши до средата на февруари колко работни места ще бъдат съкратени в Европа, след като обяви планове за съкращаване на до 3200 работни места във фабрика в германския град Кьолн.

Освен това към автомобилния производител е проявен интерес от около 15 други потенциални инвеститори, посочва още "Уолстрийт джърнъл".

Към момента няма повече подробности за плана, нито компанията е направила коментар.

По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени