Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Microsoft разследва мрежов проблем, засегнал Teams и Outlook по целия свят

Microsoft Corp заяви в сряда, че разследва мрежов проблем, който е засегнал множество услуги, включително Teams и Outlook, след информации, според които платформите не работят за хиляди потребители по целия свят, съобщава Ройтерс.

Microsoft не разкри броя на потребителите, засегнати от прекъсването, но данни от уебсайта за проследяване на прекъсванията Downdetector.com показват повече от 3900 такива инцидента в Индия и над 900 в Япония. Съобщенията за прекъсвания също така се увеличиха в Австралия, Великобритания и Обединените арабски емирства.

Сайтът Downdetector проследява прекъсванията чрез съпоставяне на отчети за състоянието от източници, включително подадени от потребителите грешки на неговата платформа.

"Разследваме проблеми, засягащи множество услуги на Microsoft 365", заяви компанията в Twitter и отбеляза, че проблемите могат да доведат до това, че потребителите нямат достъп до множество услуги на Microsoft 365. "Идентифицирахме потенциален мрежов проблем и преглеждаме телеметрията, за да определим следващите стъпки за отстраняване на неизправности".

Технологичният гигант също отбеляза, че "известен брой потребители" също изпитват проблеми със свързаността с неговия облачен продукт Azure.

По време на прекъсванията повечето потребители не са успели да обменят съобщения, да се присъединят към разговори или да използват функции на приложението Teams. Много потребители използваха Twitter, за да споделят актуализации за прекъсването на услугата, като #MicrosoftTeams се наложи като хаштаг в сайта на социалните медии, посочва Ройтерс.

Microsoft Teams, използван от повече от 280 милиона души в световен мащаб, представлява неразделна част от ежедневните операции за фирми и училища, които използват услугата, за да извършват разговори, да планират срещи и да организират работния процес.

Сред другите засегнати услуги са Microsoft Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени