Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иванишевич: Мачът срещу Григор беше най-трудният за Новак

Димитров изигра мача по грешен начин, казва хърватинът

Димитров бил избрал грешна тактика в мача срещу Джокович.
Снимка: Ройтерс

Горан Иванишевич заяви, че мачът срещу Григор Димитров е бил най-трудният за Новак Джокович по пътя му към титлата на Откритото първенство на Австралия 

Двамата се изправиха един срещу друг в трети кръг в Мелбърн, като сърбинът победи в три сета, но му се наложи да премине през доста тежки ситуации. В първата част Димитров спаси три сетбола при 3:5, а впоследствие самият той имаше две възможности да спечели частта.

„Бяхме оптимисти за първите два кръга, тъй като знаехме, че опонентите няма да му създадат проблеми, въпреки травмата. В третия кръг обаче Димитров изигра мача по напълно погрешен начин. Той и треньорът му нямаха подходящ план и не се бяха подготвили в тактическо отношение. Новак не можеше да се движи, но въпреки това Григор пласира само две или три къси топки. На негово място аз щях да пласирам триста. Той обаче ни е балкански брат, така че ни помогна (смее се)“ – каза шампионът на Уимбълдън за 2001 г. пред Tennis Majors, цитиран от БГНЕС.

„Дори когато си напълно подготвен, Димитров е труден опонент. Често борави със слайс и играе на много висока скорост. Това беше мачът от турнира, в който бях най-изплашен. От този момент нататък Новак игра изумително и всичко премина много гладко“ – добави бившият №2.

Загубата в третия кръг за Димитров беше неговата десета срещу Джокович в 11 изиграни двубоя. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени