Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси бележи при успех на ПСЖ, Мбапе се контузи

Лионел Меси вкарва за 2:0 срещу Монпелие.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пари Сен Жермен постигна ценна победа с 3:1 при гостуването си на Монпелие в мач от 21-ия кръг на френската Лига 1. С успеха парижани запазиха аванса си на върха от 5 точки пред втория Марсилия, който в друга среща от кръга се наложи над Нант с 2:0 навън.

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе пропусна дузпа в 10-ата минута, макар че я изпълни два пъти. При първия удар вратарят спаси, но съдията нареди повторно изпълнение, тъй като вратарят не бе на голлинията с двата крака. И при втория удар стражът спаси, а при добавката Мбапе не уцели опразнената врата.

В 21-а минута Мбапе се контузи и бе заменен принудително.

Два гола за ПСЖ, отбелязани от Меси и Хакими, бяха отменени след намесата на ВАР, но въпреки трудностите, отборът на треньора Галтие стигна до трите точки.

Парижани поведоха в 55-а минута на гол на Фабиан Руис, а в 72-а минута Руис изведе Лионел Меси и аржентинецът не сгреши за 2:0.

Минута преди края на редовното време Арно Нордин върна един гол за Монпелие, но ПСЖ не позволи изненада и в добавенето време Заир-Емери отбеляза трети гол за крайното 3:1.

Отборът на Ланс допусна изненадваща домакинска загуба с 0:1 от Ница и отстъпи на трето място в класирането. Гаетан Лаборде вкара единствения гол в 57-а минута и Ланс регистрира първо поражение през новата година.

Ланс е трети с 45 точки, една по-малко от втория Марсилия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!