Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за студ в цяла България

| обновено на 05.02.23 в 20:44
Снимка: НИМХ

В цяла България е обяве жълт код за отрицателни температури, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидролигия. За Сливенска област кодът е оранжев.за силев вятър, там температурите ще остана под нулата през целия ден.

През следващото денонощие времето ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от слаб сняг. През деня преваляванията в Западна България ще спрат, а на места и облачността ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в Източна България - силен северен вятър. Остават условията за виелици и навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 4°и 1°. В София минимална - около минус 8°, максимална - минус 3° - минус 4°.

В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8°, на 2000 метра - около минус 15°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа силен северен вятър и ще има виелици. Максимални температури: между 0° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна