Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Генчев иска финал за купата с Локомотив (Сф)

Станислав Генчев
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев заяви, че е доволен от зимната подготовка в Турция, както и от селекцията. Все още има вариант към отбора да се присъедини полузащитникът Мартин Райнов. Генчев говори на пресконференция и за първата среща от пролетния дял на Първа лига като гост на Ботев (Пловдив).

"Подготовката премина повече от добре. Всички са здрави, нямаме проблеми за петък. Доволен съм, че мачовете в Турция преминаха във възходяща линия. Имаме градация, след като първата среща ни беше най-слаба, а последната – най-силна. Селекцията ще приключи днес. Очакваме отговор от един футболист. Ако се съгласи, това ще бъде последното ни ново попълнение. Ако не се съгласи – пак това ще означава край", каза Генчев, намеквайки за преговори с Райнов. Бившият национал и халф на Левски и Локомотив (Пловдив) в момента е без отбор, след като прекрати отношенията си с румънския Арджеш (Питещ).

"Като цяло съм доволен от направената тази зима селекция. Имахме нужда от засилване на конкуренцията при вратарите и в момента имаме двама много добри играчи на този пост. Бруно е много качествено попълнение за левия фланг на защитата. Напускането на Симеон Славчев отвори дупка в средата на терена и сега се надявам, че ще запълним тази празнина, каза Генчев.

На въпрос къде ще се класира Локомотив (Сф), както и дали целта влизане в топ 6 е поставена като приоритет, той каза: "Колкото по-напред завършим, толкова по-добре. Ще бъде хубаво, ако се класираме за европейските турнири. Имаме вариант и през Купата на България, където с една победа над Славия на нашия стадион, отиваме на полуфинал. А на нашия стадион фаворит сме само ние. Виждам по интервютата, които дават нашите футболисти, че искат да играят финал и да спечелят Купата на страната. Да, до мача със Славия има много време. А и в един мач всичко може да се случи. Така че има и доста мачове в първенството до този момент".

Генчев се изказа и много ласкаво за Ботев (Пловдив) преди петъчния мач: "Сега най-важният ни мач е с Ботев (Пловдив). Имат многобройна и вярна публика, която прави труден живота на гостите. Гледах няколко от мачовете им Дубай и мога да кажа, че работата на новия треньор си личи. Вижда се, че стоят много по-добре от есента. Имат напускащи, но имат и достатъчно добри играчи да ги заменят. Надявам се, че в четирите дни до мача няма да има проблеми в нашия отбор.

"За наше нещастие Тодор Неделев се връща на терена точно за нашия мач. Пожелавам му да си върне формата и феновете да се радват на играта му. Знаем какъв футболист е и как може с едно действие да реши мач. Неприятно е да го срещнем на терена, но пък е чудесно за феновете", завърши наставникът на Локомотив (София)..


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени