Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Таймс": Британският премиер Риши Сунак ще обяви промени в кабинета

Риши Сунак напуска Даунинг стрийт 10, архив.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак ще обяви промени в кабинета си днес и обмисля също големи промени в правителствените ведомства, съобщи вестник "Таймс". 

Съобщенията за тези промени идват близо седмица, след като Риши Сунак уволни председателя на Консервативната партия Надим Захауи заради нередности в данъчните му дела и на фона на разследването на вицепремиера Доминик Рааб за тормоз на подчинени.

От канцеларията на Сунак отказаха да коментират предстоящите рокади, за които писаха вече и други британски издания. Очаква се Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия да бъде разбито на отделни министерства, така че да отрази приоритетите на Сунак, заяви репортерът на "Таймс" Стивън Суинфорд, добавяйки, че същото може да се случи и с Министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта.


И изобщо, очакванията са, че промените в структурата на правителството ще разкрият нови министерски роли. Все още не е известно кой ще замени Надим Захауи като председател на партията, но надеждни източници смятат, че везните се накланят към Грант Шапс като най-вероятен претендент.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна