Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монца изравни в края на Сампдория, Антов остана резерва

Андреа Петаня вкарва за Монца за 1:1.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новакът в Серия А Монца се измъкна дълбоко в добавеното време от загуба срещу гостуващия Сампдория, а мачът завърши 2:2. Българският национал Валентин Антов остана на пейката на Монца и не влезе в игра.

Тимът от Генуа, който е на предпоследно място в класирането и имаше четири поредни загуби в шампионата, започна по-уверено мача и Маноло Габиадини откри резултата в 12-ата минута след асистенция на Сам Ламерс. Това бе неговият гол №65 в първенството.

Монца все пак успя да изравни след половин част игра чрез Андреа Петаня, който получи пас в наказателното поле и с мощен шут вкара във вратата.

Сампдория отново поведе през втората част, след като удар на Томас Ринкон бе избит, но Габиадини бе най-съобразителен и вкара при добавката. 

В седмата минута на добавеното време Андреа Петаня бе съборен в наказателното поле на гостите и Матео Песина бе точен от дузпа, за да изравни. Монца няма загуба вече в седем поредни мача и стана едва втория новак в Серия А, който е събрал 25 точки от първите си 20 мача в елита.

В другия двубой от снощи Верона и Лацио завършиха 1:1. В класирането води Наполи с 56 точки, следван от Интер с 43, Рома с 40, Лацио с 39, Милан и Аталанта с по 38 и др.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени