Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарителски кампании в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в Република Турция стартира Община Добричка. На предстоящата сесия ще бъде внесена и докладна от кмета на общината Соня Георгиева за отпускане и на финансова помощ. Събраните средства и материални дарения ще бъдат предоставени на Българския червен кръст.

Нови топли дрехи, постелъчен инвентар, пакетирани хранителни продукти и хигиенни материали ще се събират в пункта, който е разкрит в сградата на общинската администрация в Добрич на ул. “Независимост“ 20, информира кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

"Отправяме апел към всички съпричастни фирми и граждани, които могат да помогнат. Днес ще внеса докладна записка  в Добричкия общински съвет, с която ще предложа от общинския бюджет да бъде отпусната финансова подкрепа в размер на 20 000 лв.".

Материалната и финансовата помощ ще бъдат предоставени на Българския червен кръст, за да се помогне по най-точния и коректен начин на нуждаещите се, допълни Соня Георгиева.

Междувременно стана ясно и че Областният съвет на ДПС в Смолян започва кампания в помощ на пострадалите от земетресението в Турция.

До 9 февруари на обяд ще се събират нови ръкавици, якета, боти, шапки, детски зимни дрехи, газови печки, препарати за почистване, завивки и одеяла, походни легла, пакетирани продукти и варива от първа необходимост. Благотворителна кампания започва и в община Руен.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна