Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски вкара 4 гола на Септември

"Сините" получиха първи гол, но след това отбелязаха четири.
Снимка: БГНЕС

Отборът на Левски победи Септември (София) с 4:1 в последната зимна контрола на двата отбора преди подновяването на шампионата.

Мартин Петков откри резултата за гостите в 38-ата минута на двубоя, а Рикардиньо възстанови равенството от дузпа във втората минута от добавеното време. В първите минути на второто полувреме „сините“ стигнаха до обрат, след като Цунами бе точен с глава в 50-ата минута на двубоя след центриране на Ивелин Попов.

Само девет по-късно Уелтън вкара трето попадение за "сините", а Марин Петков реализира с глава за 4:1 в 74-ата минута след подаване на Ивелин Попов.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиитепо различни теми след срещата.

"Иска ми се отборът да бъде готов за старта на новия полусезон. Надявам се футболистите да оценяват ситуацията, в която се намираме. Ако успеем да си намерим максимално бързо ритъма на игра и комбинативността, мисля, че от друго естество няма да имаме проблеми. Много е важно тук да се нагласим на метеорологичните условия и най-вече на тревното покритие, което създава проблеми за комбинативността, но въпреки всичко ние трябва да опитваме и трябва да играем, така че се надявам да стартираме по най-добрия начин", заяви Стоилов.

 Наставникът на "сините" благодари за наградата за Най-добър треньор на България, обявена на церемонията за Футболист на годината и обясни защо не е присъствал: "И преди церемонията казах, че благодаря за наградата. Тя е повече заслуга на колективните действия на отбора и клуба. Класациите ги приемаме такива каквито са. Имах лични ангажименти и затова не присъствах. Бил съм и първи, и последен и пак съм присъствал, така че за мен това не е проблем."

Попитан дали има уверение за добро състояние на терена на стадион "Ивайло", където предстои да играе Левски, Станимир Стоилов бе категоричен, че няма такова. "Нямам никакво уверение и който го даде, ще ме излъже, така че по-добре да не ми дава. Не очаквам никъде освен в Разград и на "Герена" да има добри условия на игра. Това са двата клубни отбора, които имат отопление. Можеше да се помисли, нарочно от доста време алармирахме, защото от другата седмица дават малко по-добри температури, но важното е да си върви керванът", каза той.

Съставът на Левски: Николай Михайлов (46 - Пламен Андреев), Патрик-Габриел Галчев (46 - Марин Петков), Келиан ван дер Каап (46 - Сонко Сундберг), Кристиан Димитров (46 - Хосе Кордоба), Вандерсон Цунами (72 - Слави Чакъров), Андриан Краев (46 - Филип Кръстев), Асен Чандъров (72 - Дейвид Михайлов), Илиян Стефанов (46 - Ивелин Попов), Роналдо, Уелтън, Рикардиньо (Борислав Рупанов, Антон Иванов) 

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени