Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец подписа с крило от Бразилия

Раи Насимиенто де Оливейра идва от Баия.
Снимка: ПФК Лудогорец

Лудогорец привлече офанзивния футболист Раи Насимиенто де Оливейра, който за последно игра в елитния бразилски Баия. 

Крилото мина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете днес, след което подписа своя договор. 24-годишният бразилец, който има и испански паспорт, започва тренировки с Лудогорец веднага, като ще бъде представен официално като играч на 11-кратните шампиони в четвъртък.

Още 13-годишен, Раи заминава в Испания, където е привлечен във футболната академия на Сарагоса. Впоследствие халфът стига до първия отбор на клуба от област Арагон, където играе два сезона. Бил е част от други два испански тима - Ибиса и Депортиво (Ла Коруня). През 2021 г. е продаден на бразилския Баия, където по настоящем играят Сисиньо и Каули Оливейра от Лудогорец. 

С екипа на клуба от град Салвадор от октомври до декември 2021 г. Раи има 15 мача, като е отбелязал 3 гола и е записал 2 асистенции. За 2022 г. Халфът с ръст 168 см е изиграл 38 мача за Баия с 5 гола и 2 асистенции.

Раи Насимиенто де Оливейра е четвъртият нов играч на Лудогорец тази зима след трансферите на Диниш Алмейда, Франко Русо и Гонзало Авила Пипа.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!