Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Сливенски от БЧК: Около 100 хил. лева са събрани вече за пострадалите от земетресението в Турция

Снимка: Личен архив

Около 100 хиляди лева са събрани вече в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция, съобщи Ясен Сливенски от Българския червен кръст.

Освен по банковата сметка, обявена на страницата на организацията и с SMS на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори, от днес следобед всеки ден до 18 ч. се събират и материални дарения в 9-та Районна служба по безопасност на населението, намираща се в столичния квартал "Люлин" 10, на улица "Петър Дертлиев", както и в областните центрове на БЧК в страната.

Най-голяма е нуждата от нови облекла, хигиенни материали, ново спално бельо и одеяла. Подробна информация е посочена на страницата на БЧК. Още информация от Ясен Сливенски:

"На нашия сайт има указание. От утре чрез нашите областни съвети ще могат да се правят дарения. Обръщаме се към фирми, производители най-вече на нови дрехи, ново спално бельо, условието е всичко да е ново, директно ще бъдат транспортирани и доставени на пострадалите. Нямаме време за губене всяко нещо да се преглежда, затова се обръщаме към българското общество всички да предоставят нови дрехи, нови стоки от изброените групи".

А от БЧК - Варна съобщиха, че от днес до 11 февруари ще приемат в сградата си в морската столица дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. От 9:30 до 16:30 часа на улица "Братя Шкорпил" 3 ще се приемат нови дрехи, обувки и хигиенни материали.

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна