Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНТ 1 излъчва два филма в памет на голямата актриса Гинка Станчева

„Един снимачен ден“ и „Призвание актриса“

В памет на една от най-обичаните български актриси Гинка Станчева на 9 февруари (четвъртък) БНТ 1 ще излъчи Призвание актриса” от 22:00 ч. и на 12 февруари (неделя)Един снимачен ден” от 15:00 ч.

Документалният филм „Призвание актриса” разкрива жената и актрисата Гинка Станчева в разказ от първо лице. В киното името ѝ неизменно се свързва с легендарния Апостол Карамитев. В театъра е незабравимата Жулиета в партньорство с актьора Пейчо Пеев – Ромео. Той е нейният съпруг и единствена любов. Зрителите ще разберат още как актрисата от филма „Земя“ изправи на крака публиката в Кан. Филмът е режисиран от Валентина Фиданова-Коларова, а в главната роля е Гинка Станчева.

Сюжетът на филма Един снимачен ден разказва за тих жилищен квартал в София. Спокойствието на обитателите е нарушено от филмов екип, който трябва да заснеме поредната сцена от нов игрален филм, с работно заглавие „Здравей, мила”. Постепенно наоколо се натрупват любопитни зрители. Многократното преснимане на тази сцена става повод за разкриване на взаимоотношенията между актьорите, режисьора, сценариста и другите членове на екипа. Всеки от тях се раздвоява между работата си по филма и всекидневните си проблеми в реалния живот. Режисьор на филма е Борислав Шаралиев, а в главните роли зрителите ще видят Гинка Станчева, Апостол Карамитев, Виолета Гиндева, Евстати Стратев, Васил Цонев и други.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна