Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спартак (Вн) - Лудогорец пряко по "Хоризонт"

Илиан Стефанов ще е титуляр за Левски срещу Черно море във Велико Търново
Снимка: архив

Днес предстоят още три мача от първия пролетен кръг футболното първенство.

От 12.30 часа е дербито между Левски и Черно море. „Сините“ са лишени от домакинство и ще посрещнат „моряците“ на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Двата тима са съседи в подреждането, като не завършиха есента по най-добрия начин и това извади варненци от Топ 6, докато столичани са там, но последни и със само точка пред днешния си противник.

Левски е в поредица от цели осем поредни мача без победа в първенството. Последното реми дойде в преиграния на 1 декември двубой с Лудогорец от шестия кръг. Тогава „Сините“ изиграха силен двубой и могат да съжаляват, че срещата завърши при резултат 0:0. Три дни по-късно двата тима премериха сили и за Купа на България, а „Орлите“ продължиха напред след пълен обрат до 2:1 и пропусната дузпа от Кордоба за „сините“ в 90 минута.

Черно море пък не успя да се разпише при предишните си три двубоя за първенство и като цяло спечели само един от последните седем мача от Първа Лига. Тази слаба поредица оставя тимът извън спора за европейските места, но това може да не е фатално с добра пролет за момчетата на Илиян Илиев. Най-тъжният резултат за феновете обаче бе безмощието в атака при нулевото равенство в дербито със Спартак Варна.

По същото време започва и двубоя между ЦСКА 1948 и Хебър, който ше се играе на ст. "Васил Левски" в столицата. В оставащите кръгове от редовния сезон целта пред новия наставник на домакините Тодор Янчев е запазване на място в тройката, докато колегата му Владимир Манчев трябва да спаси отбора от Пазарджик.

В началото на сезона ЦСКА 1948 спечели минимално с единственото попадение на Георги Русев.

В третия за деня мач Спартак Варна посреща Лудогорец. началният час на двубоя е 15,00. Срещата от Варна ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио. Първата среща в Разград бе решена още в първите минути и приключил с успех от 5:0 за шампионите. Няколко месеца по-късно обаче за „орлите“ се очаква да е по-трудно срещу „соколите“ във Варна, макар всичко друго освен успех за гостите да бъде счетено за сериозна изненада.



По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна