Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Минчев с нов гол за Спарта при убедителен успех

Мартин Минчев вкара последния гол в мача.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Спарта (Прага) разгроми като гост Бохемианс с 6:2 в голово шоу от чешкото първенство, а българското крило Мартин Минчев вкара последния гол в двубоя и вече има четири попадения през сезона.

Българинът влезе в 83-ата минута на мястото на Лукас Хараслин при резултат 2:5 и вкара осмия гол в срещата. Младият варненец се разписа два пъти и миналата седмица при успеха с 4:1 над Млада Болеслав. В допълнение към статистиката му той има и едно попадение за втория отбор на Спарта.

Първото полувреме не предполагаше такава канонада, тъй като беше отбелязан само един гол – първото от двете попадения на Ладислав Крейчи в 15-ата минута. Домакините изравниха три минути след началото на втората част чрез Алеш Чермак, но след това пуснаха три попадения за 11 минути между 56-ата и 67-ата и резултатът набъбна на 1:4. Нов гол на  Чермак от дузпа в 70-ата минута им даде нови надежди, но до края на срещата Ян Кухта и Минчев след пас на Ауер Мабил оформиха разгрома.  След подаване на Мабил българинът влезе между двамата централни защитници срещу вратата и с удар с левия крак от движение изпрати топката покрай Йедличка за 2:6.

След тази победа Спарта (Прага) увеличи актива си на 39 точки, но остава на третото място, на 6 от Виктория (Пилзен) и на 7 от лидера Славия. Бохемианс е на пето място с 28.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна