Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъск се надява да намери нов шеф на Twitter до края на годината

Снимка: Алами/Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск посочи в сряда, че към края на 2023 г. ще бъде "добър момент" да се намери някой друг, който да управлява компанията, когато той очаква платформата за социални медии да се стабилизира.

"Мисля, че трябва да стабилизирам организацията и просто да се уверя, че е във финансово стабилно положение и че продуктовата пътна карта е ясно изложена“, каза Мъск, говорейки виртуално на Световната правителствена среща на върха в Дубай, когато беше попитан дали е идентифицирал нов главен изпълнителен директор на Twitter и кога този човек ще бъде нает, съобщава Ройтерс.

"Не знам, предполагам, че вероятно към края на тази година ще е подходящ момент да се намери някой друг, който да управлява компанията, защото мисля, че тя трябва да бъде в стабилна позиция около, знаете ли, в края на тази година", каза той.

На 21 декември миналата година Мъск написа в Twitter, че ще подаде оставка като главен изпълнителен директор "веднага щом намеря някой достатъчно глупав, за да поеме работата!"

Тогава Мъск добави, че "той просто ще управлява екипите за софтуер и сървъри".

Дни по-рано Илон Мъск проведе анкета в платформата на социалните медии дали трябва да се оттегли като главен изпълнителен директор на Twitter, като мнозинството от анкетираните казаха, че трябва да направи това.




По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени