Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Алкарас иска да се върне на върха

Карлос Алкарас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас иска да се върне на върха и да измести от там Новак Джокович. Испанецът се подготвя за завърщането си на корта след четиримесечно отсъствие поради контузия и ще играе тази седмица на турнира на клей в Буенос Айрес.

Алкарас се изкачи на лидерската позиция през септември миналата година, след като спечели първата си титла от Големия шлем на Откритото първенство на САЩ, но скъсан коремен мускул по време на турнира в Париж през ноември извади 19-годишния тенисист от игра за няколко месеца. Той остана на върха в продължение на 20 седмици преди Новак Джокович да застане начело след титлата си на Откритото първенство на Австралия в началото на годината.

"Доста време прекарах като номер 1. Сега за мен е важно да се върна на върха и ще се опитам да дам всичко от себе си в тези турнири, за да го постигна", каза Алкарас, който започва сезона в Буенос Айрес срещу сърбина Ласло Джере във втория кръг тази нощ.

Испанецът не възлага твърде големи очаквания на себе си в първия турнир от ноември.

"Чувствам се страхотно. Свиквам с тези условия, да играя с най-добрите тенисисти. Трудно е да съм на първия си турнир след дълго време, след четири месеца. Така че ще бъде наистина, наистина трудно да спечеля турнира или да съм близо до победата. Надявам се да почувствам, че съм наред с контузията и ще се опитвам да играя добре", заяви Алкарас.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна