Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десподов вярва, че Лудогорец е готов за мачовете с Андерлехт

Анте Шимунджа: Трябва да играем умно

Десподов (вдясно) вярва в успеха срещу белгийския тим.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов вярва, че разградчани са способни да отстранят белгийския Андерлехт в 1/16-финалите на Лигата на конференциите. Първият двубой е утре от 22 часа в Разград.

"Всички в съблекалнята сме готови. Ние обичаме тези мачове на европейската сцена. Играем срещу много добър съперник и мачът няма да бъде лесен. Ще подходим сериозно към този двубой.
 
В мачовете с Рома и Бетис през есента показахме, че можем да се надиграваме с големите европейски отбори. Предимство за Андерлехт е, че са изиграли повече официални мачове, но пък ние направихме една много добра подготовка, играхме със сериозни съперници в Турция и сме подготвени по най-добрия начин", каза Футболист номер 1 на България за 2022 година на пресконференцията преди мача.

Старши треньорът на шампионите Анте Шимунджа призова своите футболисти да са пределно мобилизирани.

"Очаквам много оспорван мач. Срещаме най-големия клуб от Белгия. Най-важното е да сме организирани в утрешния двубой. Много е важно за тези два мача да не мислим за техните проблеми. Трябва да мислим за себе си и как да сме по-добри на терена. Всеки отбор преминава през трудни моменти. 

Не смятам, че ще е някакво предимство за нас това, че са в криза. Знаем за тях, че са много агресивни. Трябва да сме много умни. Играем мач за мач, това не е клише", каза Шимунджа на пресконференцията.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна