Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов 11-и в последния ден на "Сахир"

Никола Цолов
Снимка: Личен архив

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов даде 11-о време в последния ден от предсезонните тестове на пистата "Сахир" в Бахрейн. Програмата в последния ден от изпитанията беше съкратена заради очаквана пясъчна буря и пилотите от Формула 3 караха само една сесия, която обаче беше по-дълга с час и половина.

Цолов постигна 1.47.983 минути в най-бързата си обиколка и записа общо 57 тура на пистата. Разликата му с най-бързия – Габриел Бортолето, е 0.566 секунди, като българинът записа най-доброто си време в деветата обиколка. Тогава пистата е по-хладна и дава по-добро сцепление.

"Всяка сутрин разполагаме с по два нови комплекта гуми, с които да записваме по-бързи обиколки, а след това се концентрираме върху симулации на състезателно темпо. "Сахир" е писта, която много изяжда гумите и трябва да си много внимателен със сликовете. Трасето е технично и съм сигурен, че първите стартове от сезона тук ще бъдат интересни. Все още губя по малко време във всеки един сектор спрямо най-бързите, но във втория ден на тестовете направихме някои промени по настройките, които определено дават резултат", заяви след тренировката Цолов, който този сезон ще дебютира във Формула 3 с АРТ Гран При. 

Сезонът във Формула 3 стартира в началото на март.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени