Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партиите и коалициите в Сливен се договориха за съставите на СИК

Партиите и коалициите в община Сливен се договориха за съставите на секционните избирателни комисии, които ще работят по време на извънредните парламентарни избори през април. Изготвеното предложение за състава на секционните комисии е съобразено с математическия модел в закона. В изборния ден в община Сливен ще работят 181 секции с 1 521 членове. 

От коалиция Продължаваме промяната - Демократична България поискаха размяна с ГЕРБ - СДС на председател и заместник-председател в две избирателни секции, но получиха отказ. ДПС се съгласи на подобна размяна в една от секциите. Веселин Вълчев от Продължаваме промяната обясни защо са поискали тези рокади в комисиите.  

"Това са секции със значителна степен на риск по наш анализ и за това бих искал да имаме ръководни органи в тях. Това ще наложи най-вероятно да наложим форма на наблюдение, чрез застъпници и наблюдатели", посочи Вълчев.  

Здравко Костадинов от ГЕРБ - СДС коментира, защо не са се съгласили на размяната.  

"Защото всяка една промяна води след себе си промяна и в останалите секции".  

До петък партиите и коалициите трябва да предоставят в общината поименния състав на секционните избирателни комисии и резервите. 


По публикацията работи: Калина Енчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна