Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетът за стадиона на ЦСКА София е осигурен

Силните хора в ЦСКА София - Филипов (вляво) и Орманджиев.
Снимка: БГНЕС

"Бюджетът, заложен за стадиона е осигурен, искам да прекратя тези спекулации. Никога не е ставало въпрос да бъде занижаван, той сигурно ще бъде завишен от тази рамка 80-90 милиона, защото има инфлация и други фактори, които могат да оскъпят. Феновете трябва да са спокойни. Стадионът ще бъде наистина от най-висок клас". Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА София Филип Филипов при представянето на новия директор в клуба Стоян Орманджиев, предаде БГНЕС.

Орманджиев ще бъде представител на "Българска армия" на Фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", новият акционер на "червените", който ще държи 40 процента от акциите. Други 40 процента от акциите остават собственост на семейство Ганчеви, а легендата на ЦСКА Христо Стоичков запазва 20 процента.

„Хубавите неща, случващи се в ЦСКА, следват едно след друго. В началото на седмицата станахме собственици на стадиона заедно с държавата. От вчера клубът има нов съсобственик, чието присъствие ще гарантира по-голяма стабилност на клуба и по-стабилно развитие. Една фамилия, която е многоуважавана от армейската общност", каза Филипов относно Орманджиев, чийто баща и дядо са били ръководители в клуба.

Относно строежа на стадиона Филипов заяви: "Нямаме притеснения от нито една проверка. Надяваме се в най-кратки срокове да започнем строежа на стадиона. В най-скоро време ще бъде представен идейният проект и тогава ще стане ясно на широката общественост как ще изглежда стадионът. Най-важната крачка беше да се учреди съвместното дружество с държавата, за което основната заслуга е на семейство Ганчеви. Благодаря и на министър Лечева, без която това не можеше да се случи". 

Орманджиев разясни повече за дейността на фондацията.

"Управлението на клуба няма да се промени кой знае колко. Ще има от фондацията и човек, който ще е свързан със строителните дейности. Фондацията има бюджет, който е подготвен за клуба и е подсигурен. Учредител на Фондацията е Данаил Илиев, сериозен човек и бизнесмен, имаме сходна визия за Фондацията и в частност за ЦСКА. Една Фондация се финансира от дарения". Това обяви новият изпълнителен директор на ЦСКА София.

"Изключително горд съм и го приемам като огромна отговорност това, което се случва. Много щеше да ми се иска моят баща да бъде тук и си мисля, че щеше да се гордее с мен в тази ситуация. Стандартите за нашата фамилия са заложени много високо, дядо ми има 2 титли с ЦСКА и купа, баща ми също, надявам се с Фичо (Филип Филипов) да ги надминем", сподели Орманджиев, чийто баща Стефан е бивш президент и ръководител на ЦСКА, а неговият дядо Стоян е бил футболист и треньор на "червените".

Орманджиев не разкри откъде конкретно идва финансирането на фондацията, нито какъв е нейният бюджет и колко е струвала сделката за закупуване на 40 процента от акциите.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна