Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 112 секции ще са гласува на 2 април в община Кюстендил

Снимка: БГНЕС

В 112 секции ще се гласува на вота на 2 април в община Кюстендил, стана ясно след конкултациите при кмета Петър Паунов по състава на секционните комисии. Съгласно решение на Районната избирателна комисия в секциите трябва да бъдат назначени 932 членове. 74 от секциите ще бъдат в състав от 9 души, а останалите комисии ще са с по 7 членове.

ГЕРБ-СДС  получава 197 членове в секции, 94 са ръководните длъжности. "Продължаваме промяната" ще е със 164 членове, 74 души ръководен състав. ДПС ще има 123 места с 51 ръководни длъжности. Разпределението дава 112 членове на ПП "Възраждане", 38 са ръководните места за тази партия. "БСП за България" ще е със 112 члена в секциите, 34 са ръководните длъжности от тях. "Демократична България - Обединение" е със 112 места от които 28 ръководни. 112 са местата и за "Български възход". При тях ръководният състав ще бъде 17 души.

Нявсякъде по общините не е имало проблем по квотния състав на сиковете, единствено от "Български възход" в Бобошево създали малък проблем. Доста са желаещите да участват в секционните комисии по места, каза активист от Бобошево

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна