Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет мъже и шест жени в листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

За пети път в последните две години бившият министър на здравеопазването професор Костадин Ангелов ще води листата на ГЕРБ-СДС за Великотърновския избирателен район. Коалицията днес регистрира листата с удвоения брой на мандатите в Районната избирателна комисия. 30 на сто от имената са нови от последния вот миналата есен.

Десет мъже и шест жени са във великотърновската листа на ГЕРБ-СДС. Новите имена са пет. След водача професор Костадин Ангелов са състезателят по мотокрос и младежки лидер за региона на ГЕРБ Георги Недев и издателят на бившата медийна група на Делян Пеевски Димитър Николов като гражданска квота, каквато беше и подредбата на листата за вота на 2 октомври миналата година, когато с преференции Николов измести Недев. 

Сега амбициите на коалицията са за три депутатски мандата от региона. Според проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов увеличаването на електоралната подкрепа ще дойде по две линии: 

Връщането на възможността хората да гласуват с хартиена бюлетина“, посочи Ангелов. 

„Няма как да има ново дясно обединение, автентичната дясна коалиция е ГЕРБ–СДС“, заяви Николов. 

Време е да върнем България на магистралата на еврозоната и на магистралата, която води към Шенген, заяви водачът на листата и очерта приоритетите за Великотърновска област: 

„На първо място е изграждането на АМ „Хемус. На второ място е изграждането на АМ „Русе - Велико Търново“, след това е инвестиции във ВиК-инфраструктура, проблемът с „Кроношпан“ и чистотата на въздуха на Велико Търново“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени