Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Ако не се стегнем,няма шанс за Еврозоната

Снимка: Ива Антонова

"Преди две години направихме най-трудното – прокопахме планината, така че това, което можете спокойно да обещавате, е, че в най-съкратени срокове ще го направим пак, защото това щеше отдавна да е готово. Застоят, разрухата. Това, което направиха със Севера и Северозапада, спирането на „Хемус“, спирането на Велико Търново – Русе, спирането на практика на работенето в региона, продължиха да обричат този край". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца.

Искам да ви напомня, че на последния Европейски съвет, когато приемахме бюджета, на България бяха дадени 2 млрд. евро повече и когато не останах доволен, ме извикаха и казаха, че България получава най-много“, отбеляза Борисов и допълни, че са отпуснати на България още 200 млн. евро.

Той посочи, че две години няма нито стотинка по европейските фондове. „Голям срам за България – две години умните и красивите нямат План за възстановяване“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Хаос, разруха, застой. Аз не съм имал досега по-лесна кампания“, категоричен е Борисов.

Той се обърна към кметовете с думите: „Осветлението не можете да си платите общините.“

„Какво стана с инфлацията? Ние, когато давахме 50 лв. на пенсионерите, инфлацията беше 1% и те ги усещаха. Сега е над 100% инфлацията на едни стоки“, каза още Борисов.

Най-реалистично е ГЕРБ да бъде първа политическа сила, заяви председателят на ГЕРБ.

Борисов предположи, че има натрупан бюджетен дефицит от няколко милиарда лева и настоя президентът и финансовият министър да оповестят актуални данни за държавните финанси. Лидерът на ГЕРБ участва в предизборна среща с общински ръководители и кметове на партията от Северозападна България, която се проведе във Враца.
Лидерът на партията беше категоричен, че ГЕРБ ще състави правителство, ако са първи на изборите.

„Две години Асен Василев помпаше инфлацията, нямаше шанс да влезем в еврозоната, изпуснаха миграцията. Ако не се стегнем като народ да се излъчи правителство, да се мобилизираме да покрием дупките, няма шанс да влезем в еврозоната“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов добави, че ПП-ДБ са си намислили, че ако вземат София, това ще е краят на ГЕРБ.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени