Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова, Татяна Дончева и Валери Жаблянов водят по две листи на "Левицата"

Отляво надясно - Мая Манолова, Валери Жаблянов, Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ представи листите си за предстоящите избори за народни представители. В коалицията влизат партиите „АБВ – Алтернатива за българско Възраждане“, „Движение 21“, „Изправи се България“ и „Земеделски народен съюз Александър Стамболийски“.

Сред водачите на листата на "Левицата" са трима професори, много доктори на науките. Трима водят на две места - Мая Манолова във Варна и София, Татяна Дончева в София и Велико Търново и Валери Жаблянов в Пловдив-град и Враца.
48 години е средната възраст на водачите на листата на левицата. Председателят на коалицията Валери Жаблянов напомни, че това е най-сериозният политически факт след раздробяването на политическия процес у нас. Лявото трябва да защити всеки български гражданин, но и да се разграничи лявото и от дясното в 49-тото Народно събрание, категоричен бе той.
"В нашите листи има много представители на БСП в различни райони на страната, които са неудовлетворени от сегашното състояние и от обезличаващите компромиси, които направи социалистическата партия, съединявайки се с десни консервативни и други всевъзможни партии, които изповядват неолибералния капитализъм като символ верую. Затова сме тук пред вас -  за утвърждаваме левите ценности, за да се борим за тях.
"Левицата" ще има представителство в новия парламент, е сигурен и Костадин Паскалев:
"За тези парламентарни избори се надяваме, че усилията, които бяха положени, ще бъдат увенчани с добър резултат. "Левицата" ще има своето политическо представителство в българския парламент На местните избори се надявам да изпълним програмата максимум - да имаме голяма коалиция "Левицата" и БСП да бъде част от нея."
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна