Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саръбоюков е доволен от дебюта си при мъжете

Божидар Саръбоюков на летище "София.
Снимка: БГНЕС

Разбира се, че съм малко разочарован, четвърто място е едно от най-гадните, все пак на косъм от медала, само три сантиметра ме разделиха от него. В същото време съм доволен, защото четвърто място за дебют на такова голямо състезание е успех и се надявам да представям България по още по-хубави поводи. Това сподели при завръщането си в София 18-годишният Божидар Саръбоюков, който завърши на четвърто място в скока на дължина на европейското първенство по лека атлетика в зала в Истанбул през уикенда, предаде БГНЕС.

Саръбоюков се представи отлично в дебюта си на голямо състезание и остана само на три сантиметра от бронзовия медал, но изрази радост, че е премерил сили с олимпийския шампион в дисциплината Милтиадис Тентоглу. 

"Много щастлив бях, когато разбрах, че се класирах на Европейското първенство за мъже и жени, все пак там са един от най-добрите скачачи в световен мащаб. Не смятам, че това беше максимумът, имаше опити с малки фалове, които бяха много по-добри, но смятам, че всичко става стъпка по стъпка. Тентоглу е една класа над нас, радвам се, че го видях и се състезавах с такива големи състезатели. Това заздравява моята психика и в бъдеще ще съм с още по-голямо самочувствие. Трябваше да покажа всичко, на която съм готов, и смятам, че все пак направих това, което мога", заяви скачачът.

Миналото лято Саръбоюков спечели сребърен медал в скока на височина на световното първенство за младежи в Колумбия, но към момента той ще се съсредоточи в скока на дължина. "Засега това ще е окончателно нашата дисциплина, не сме мислили за нещо друго. Лятото предстои европейско първенство за моята възраст, под 20 години, световно за мъже и жени, надявам се да покажа всичко от себе си", заяви Божидар.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна