Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма засечени опити за търговия с гласове в Сливенска област

2
Снимка: Стоян Радев

До този момент няма засечени опити за търговия с изборни гласове в Сливенска област. Това обяви областния управител Минчо Афузов, след среща с Окръжна прокуратура Сливен, ДАНС, ОДМВР Сливен. Срещата бе свикана във връзка със заявеното от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и главния прокурор Иван Гешев желание за синхронизиране действията на МВР и прокуратурата по места..

Според изнесената от Афузов информация държавните силови структури вече изпълняват стратегията си за пресичане на опитите за изборна търговия и корпоративния вот. И

По време на срещата бе обявено, че към момента се работи за установяването на хора, които са се занимавали с купуването и продаването на гласове- и ще бъдат проведени разговори с тях.  

" Има и някои нови неща, които сигурно няма как в момента в конкретика да влизам, но това са нови подходи за установяване на лица, които се занимават с изборна търговия, както при вече познати играчи така и при нови".  

Областният управител коментира, че корпоративния вот се установява най-трудно, но и там са започнали превантивни действия.  

"Лицата и местата, където има подозрения и сигнали, че това нещо се е случвало те ще бъдат така да се каже  - превентирани".  

Видеонаблюдението при преброяването на бюлетините се очаква да бъде един от основните инструменти за борба с купения вот.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна