Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„БНТ Представя“ писателката Здравка Евтимова с филма „Кръв от къртица“

На 15 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Кръв от къртица“, посветен на писателката Здравка Евтимова – преподавател и изтъкнат преводач, един от най-награждаваните български автори у нас и в чужбина.

Здравка Евтимова обича живота и обича да пише. Пише, за да си почива, а за да си почива от писането – превежда. Обича езика – и българския, и английския. За нея всяка дума е отговорност, защото тежестта на думата зависи от нейния автор.

Филмът „Кръв от къртица“ проследява ежедневието на Здравка Евтимова, в което съвместява работата си като преводач към Министерство на отбраната, преподавател по „Творческо писане“ в Софийския университет, грижите за 5 внучета и двор с дръвчета, срещи с читатели, книгите, писането – всичко това между две пътувания с влака между Перник и София.

Кой е най-големият критик на писателя и защо поставя текстовете си под карантина, за словото и истината, за таланта като аномалия – писателката Здравка Евтимова във филма „Кръв от къртица“ на Николай Василев в поредицата „БНТ Представя“ на 15 март от 21:00 ч. по БНТ 1. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия