Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три българки с шанс за репешажи на ЕП по борба

Снимка: uww.org

България няма да има полуфиналистки във втория и последен ден на женската борба от европейското първенство до 23 години в Букурещ, след като Михаела Михова, Назифе Таир, Виктория Иванова, Гергана Стоянова и Ванеса Георгиева загубиха в обедната сесия.

И петте националки обаче запазват шанс за репешажи утре.

Михова взе участие на 53 кг и отстъпи с туш на Лилиа Маланчук. По-късно украинката надви с 6:1 германката Анастасия Байвас и се класира на полуфинал, а с още една победа тя ще изтегли Михова на репешажи за бронзов медал.

Назифе Таир загуби на четвъртфинал на 57 кг с 0:10 срещу друга украинка - Олександра Хоменец, а Виктория Иванова отстъпи в същата фаза и със същия резултат от германката Луиза Шеел на 62 кг. Гергана Стоянова пък отпадна в квалификациите на 65 кг след 0:3 срещу Биргюл Султанова от Азербайджан, която тушира гъркинята Дросула Цянакопулу по пътя към полуфиналите.

На 72 кг Ванеса Георгиева загуби с 2:9 срещу германката Лили Шнайдер, която също е полуфиналистка тази вечер.

Националките на България имат първи шанс за медал на европейското първенство до 23 години тази вечер. Фатме Шабан загуби вчера на полуфиналите на 59 кг и днес ще се бори с полякинята Аманда Томчик за бронз.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна