Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1,5 милиона искат да гледат Аржентина на живо в Буенос Айрес

Аржентина ще изиграе първата си среща след спечелването на световната титла на 24 март.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Билетите за първата контролна среща на Аржентина след спечелената световна титла отдавна са разпродадени, а повече от милион и половина човека са направили допълнителни заявки и се надяват на щастливо стечение на обстоятелствата, за да влязат на стадиона. Агенция Ройтерс отбелязва този факт на фона на високите цени за приятелски мач със скромен съперник и растящата инфлация в страната.

Приятелската среща между Аржентина и Панама ще се играе на 23 март на стадион "Ел Монументал" в Буенос Айрес, който е най-големият в страната и побира 83 хиляди зрители. Билетите за срещата варират от 12 хиляди до 49 хиляди аржентински песос (между 59 и 241 долара), но това не намали списъка с чакащи, който е 1,550 милиона души.

Желанието да бъде гледан Лео Меси като световен шампион се отрази и при журналистите. Президентът на Аржентинската футболна асоциация (АФА) Клаудио Тапия обяви срещата за тази с най-голямото търсене в историята, тъй като хората му са получили 131 хиляди заявки за журналистически акредитации.

Бихме се радвали, ако можем да изпълним всички заявки за акредитации, но само за медиите ще ни трябват два стадиона като "Ел Монументал", а Ривър Плейт имат само един. Лудостта за Аржентина е тотална и невиждана, написа президентът на централата в Туитър.

В отбора на Панама в този исторически мач имат шанса да играят и двама футболисти от българското първенство. Това са защитникът на Левски Хосе Кордоба и крилото на втородивизионния Етър Мартин Моран.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна