Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин посети Мариупол

Владимир Путин в Мариупол, 19 март 2023 г.
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин пристигна на работно посещение в град Мариупол, съобщиха от пресслужбата на Кремъл. Това е първото посещение на Путин в анексираната от Русия част на Донбас.

Владимир Путин пристигна в Мариупол с хеликоптер, а след това лично шофира автомобила си по улиците на града. В компанията на вицепремиера Марат Хуснулин Путин разгледа крайбрежната улица и новопостроените квартали, където разговаря с местни жители. Хуснулин му разказа, че по време на боевете за града украинските военни били минирали дори труповете на загиналите и медицинското оборудване в болницата, а Путин отговори, че “нормалните хора не биха постъпили така”.

Впоследствие от пресслужбата на Кремъл съобщиха, че президентът е участвал и в съвещание в командния пункт на така наречената “специална военна операция” в град Ростов на Дон, където е изслушал доклада на началника на генералния щаб Валерий Герасимов.

Мариупол беше превзет през май миналата година. През септември на контролираните от руската армия украински територии бяха произведени спорни референдуми. След това Донецка, Лутанска, Херсонска и Запорожка област бяха обявени за част от Русия.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени