Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посещението на руския президент в Мариупол беше посрещнато с остри коментари в Украйна

Михайло Подоляк
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинските власти осъдиха посещението на руския президент в окупирания Мариупол. По-рано от Кремъл съобщиха за "спонтанна визита" в града на Владимир Путин, който вчера беше и в Крим. 

Като връщане на престъпник на местопрестъплението оцениха в Киев визитата на Владимир Путин в Мариупол и го обвиниха в цинизъм. Напомниха и за международната заповед за арест срещу него.  

"Докато страните от цивилизования свят искат ареста на "режисьора на войната", той, организаторът на убийствата на хиляди мариуполски семейства пристигна, за да се любува на развалините и на братските могили", написа в "Туитър" Михайло Подоляк, съветник на президента Зеленски. Същевременно изрази съмнения, че посещението наистина се е състояло. 

"Международният престъпник Путин посети окупирания град Мариупол" нощем, "вероятно за да не види на дневна светлина града, убит от неговото "освобождение", написа в "Телеграм" украинската градска управа на Мариупол, който беше превзет от руските войски през май миналата година.  

"Путин посети Мариупол през нощта, като крадец", добави украинското министерство на отбраната и изтъкна, че нощта му позволява да постави акцент върху онова, което иска да покаже. 

По-рано от Кремъл съобщиха, че Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, после с кола е посетил е няколко района и е говорил с жители.  

Вчера руският президент посети Севастопол:

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна