Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три общини във Великотърновска област без вода след авария

Снимка: ФБ Добромир Добрев, кмет на Горна Оряховица

Тежка авария на магистралния водопровод от язовир „Йовковци“ остави без питейна вода три общини във Великотърновска област. Очаква се утре водоподаването да бъде възстановено, посочиха от водоснабдителното дружество.


Пробивът е забелязан още сутринта, но е отнело много време да бъде намерено точно мястото, където се е спукала тръбата на магистралния водопровод за общините Горна Оряховица, Лясковец и Стражица. Спукала се е корозирала тръба с радиус 700 милиметра в землището на Лясковец. Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев съобщи във "Фейсбук" профила си тази вечер след среща с ремонтния екип на водоснабдителното дружество, че се е наложило да се проправя път по бърдото над Лясковец в подножието на Петропавловския манастир до мястото на аварията.  

Тази нощ ще бъде заварена тръбата и ще започне бавно и поетапно пускане на водата, за да не се предизвикат нови аварии. Очаква се утре водоподаването да бъде възстановено за засегнатите населени места в трите общини. 


В следващите дни предстои среща на кметове от областта с ръководството на ВиК „Йовковци“, за да се обсъди инвестиционната програма в сектора, посочи кметът на Горна Оряховица.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени