Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радина Велчева, фондация „Искам бебе“: Мечта и цел ни е да раждат млади, 25-годишни хора

Снимка: Фондация „Искам бебе“

От създаването на фондация „Искам бебе“ до момента, благодарение на работата и подкрепата на доброволци (над 40 координатори в страната), партньори и съмишленици, са родени над 3500 бебета в семейства, в които двойките са имали репродуктивни проблеми.

„На фона на около 60 000 деца, които се раждат годишно, хората с репродуктивни проблеми са много – около 145 000 двойки. Вярваме, че всяко наше усилие си струва, защото виждаме резултатите от него в усмивка - на бебе, на дете, на семейства, чакали дълги години рожбите си, на удовлетворени медици, на дарителите. Основната ни цел в следващите години е да убедим и да видим повече млади хора да искат бебе и не отлагат раждането. А не да чакат да станат на 40 години и тогава да търсят специалисти“, посочи пред Радио София Радина Велчева от фондация „Искам бебе“.

Oрганизацията отбелязва 16-ия си рожден ден с двудневен форум (24 и 25 март) с координатори, доброволци и съмишленици на каузата от цялата страна. Той се провежда в Кюстендил и в програмата са включени лекционна, обучителна и официална част.

„Говорейки за балнеоложкото богатство в Кюстендилско, разбираме, че природата е наш съюзник. Ин витро процедурите могат да бъдат подпомогнати с по-добър живот, с положителни мисли, с ползотворна почивка“, допълни Велчева.

С нея разговаря Лъчезар Христов.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна