Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИК - Габрово одобри образците на параваните за вота на 2 април

Снимка: Велина Махлебашиева

Районната избирателна комисия в Габрово е одобрила образците на параваните, които общините в областта са осигурили за гласуването с хартиени бюлетини на предстоящите парламентарни избори. 

Всяка от четирите общини в Габровския избирателен район е представила в Районната комисия мостри за паравани, зад които ще застанат избирателите на 2 април, избрали да гласуват с хартиена бюлетина. Община Габрово е възложила поръчка за изработването на нови паравани, а в Севлиево, Дряново и Трявна ще използват материали, с които разполагат от старите кабинки за гласуване, научаваме от председателя на РИК – Габрово Мария Недева:

"Новоизработените от Община Габрово паравани отговарят на всички условия. Тези, за които бяха използвани материали от кабинките за гласуване, също удовлетворяват тези четири изисквания и този въпрос е приключен за нашия изборен район".

Изискванията са параваните, които ще се ползват за гласуване с хартиена бюлетина, да осигуряват тайната на вота, да има възможност в тях да се разположат таблата с кандидатските листи, да бъдат показани знаците, с които се отбелязва вотът в бюлетината и да са разположени на плот, не по-нисък от 85 см. 


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!