Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Университетска седмица на книгата в УНСС

Снимка: УНСС

За поредна година Университетът за национално и световно стопанство организира Седмица на книгата. Всеки ден от днес до 31 март, от 10.00 до 17.00 часа, ще бъдат представени много академични и художествени книги. За първи път, в част от инициативите участва журналистът Георги Тошев.

„Да бъдеш при студентите, при може би най-четящите хора, в тази най-хубава възраст, когато сме будни, книгите ни държат още по-будни. Тази среща със студентите е винаги много важна, много лична и много концентрирана“, каза пред Радио София Георги Тошев.

Георги Тошев

Той добави, че през последните години се е посветил на проекта „Памет“, който е свързан с големите имена на българския дух и с биографиите на едни от най-великите български артисти.

„Онези забележителни творци, които са белязали моя живот, надявам се да се белязали живота на повече хора. Аз ще представя повечето, които съм написал. Те са около 10 книги – много различни, но ги обединява епохата, в която те са живели и създавали. Спомнянето за конкретни лица, като Стефан Данаилов, Невена Коканова, Татяна Лолова, Наум Шопов е важно, защото те очертават един духовен кръг на будни и талантливи българи“, добави Георги Тошев.

Университетската седмица на книгата се провежда в централното фоайе на УНСС и в голямата конферентна зала.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна