Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жената, убила 3 деца и 3 служители в училище в Тенеси, е била ученичка там

Полицейски служители пред Covenant School, Covenant Presbyterian Church, на мястото на стрелбата, Нашвил, Тенеси, САЩ, 27 март 2023 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Смята се, че жената, която откри стрелба и уби три деца и трима възрастни в частно училище в Нашвил, щата Тенеси, е посещавала в миналото учебното заведение, съобщиха от полицията в града, предаде АФП.

"Първоначалните ми изводи са, че в един момент тя е била ученичка в това училище, но не е сигурно коя година", заяви пред репортери началникът на полицията в Нашвил Джон Дрейк.

Президентът на САЩ Джо Байдън определи смъртоносната стрелба като "отвратителна" и заяви, че насилието с огнестрелни оръжия разкъсва "душата" на нацията.

"Това е просто отвратително", каза той в Белия дом. Байдън похвали полицията за това, че е реагирала "в рамките на няколко минути", но призова Конгреса да приеме забрана на "щурмовите" оръжия.

"Това разкъсва нашите общности, разкъсва душата на тази нация ", каза той.

В САЩ терминът "щурмови" оръжия (assault weapons) е много обширен и не е ясно дефиниран, отбелязва БГНЕС. Обикновено в американските медии и общество този термин се подразбира като дългоцевно оръжие, което има автоматична или полуавтоматична стрелба. Понякога и картечните пистолети с голям капацитет на пълнителите могат да спаднат към тази категория. 


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна