Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Как да организираме незабравимо парти?

Мечтали ли сте си някога да подготвите за своите близки и приятели невероятно събитие? Организирането на незабравимо парти е по-лесно, отколкото си мислите - всичко, от което се нуждаете, е малко творчество и доза организация. Днес ще обясним как можете да направите едно незабравимо парти!

Изберете тема на партито

Може би се питате защо това е нашият пръв съвет. Първото голямо предимство на тематичното парти е, че то внася нотка на “ново” и “различно”. От друга страна, задаването на тема ще ви улесни до известна степен при организацията на събитието, тъй като ще насочи избора на декорация, музика, активности и дори храни и напитки.

Вдъхновение за теми можете да откриете навсякъде около вас. Например, можете да свържете събитието със сезона, в който ще се проведе, с предстоящи празници, стил музика, чуждестранна култура, интересен исторически период или дори култов филм, който вие и вашите приятели обожавате. Идеите са практически безкрайни!

Изберете подходяща локация

Къде ще се проведе вашето събитие е едно от важните решения, които трябва да вземете. Идеалната локация трябва да бъде съобразена с няколко фактора:

  Сезона

  Броя гости

  Темата или цялостната концепция

Пространството, което ще ви бъде необходимо, зависи от това дали събитието ще бъде организирано под формата на банкет (с големи маси и столове, на които гостите да се настанят) или на коктейл (в този случай няма да има седящи места, а масите ще бъдат високи и значително по-малки). Не забравяйте да предвидите и свободно място за танци!

При подбора на локация е важно да вземете предвид транспорта. Как ще дойдат вашите гости на събитието? В случай, че повечето от тях ще дойдат с лични автомобили, е разумно да се спрете на място, което има достатъчно място за паркиране.

Декорация

Украсата на залата и масите зависи от темата, която сте избрали за своето събитие. Разбира се, тя не е абсолютно необходимо нещо и ако разполагате със силно ограничен бюджет, вероятно ще бъде едно от най-малките пера. Все пак не забравяйте, че декорацията играе важна роля за въвеждане на темата и създаване на празнично настроение у гостите.

Интересен начин да разчупите обстановката и да приканите посетителите да си направят снимки за спомен от партито, е да предвидите фото кът. Това може да бъде нещо съвсем семпло - например картонена рамка за снимки в цветовете и стилистиката на събитието.

Друг оригинален начин да приобщите хората към настроението на празника, като същевременно им оставите и малко подаръче за спомен, е да им приготвите нещо дребно, което да задържат след събитието - например значки с тематичен дизайн.

Подберете музика и забавления

Никое събитие не е същото без отлично подбран плейлист. Ако организирате голямо и важно парти с достатъчен бюджет (например сватба или абитуриентски бал), вероятно ще предпочетете да наемете професионалист за тази цел. В случай че решите вие да се заемете със задачата, е важно да планирате и подготвите музиката предварително, за да можете по време на събитието да се насладите максимално на преживяването.

За да бъде купонът наистина незабравим, препоръчваме да подготвите забавни игри за гостите. Някои популярни идеи включват тематични томболи, викторини, забавни предизвикателства за сръчност и бързина и др. Такъв тип забавления помагат за “разчупване на леда” и са особено подходящи,  ако не всички гости се познават добре. Ако предвиждате голямо събитие с много гости, си струва да обмислите варианта да съставите сценарий, а събитието да се направлява от водещ.

Храни и напитки

Последна в нашия списък, но в никакъв случай не и по важност, идва отговорната задача да изберете подходящи храни и напитки. Ако партито ви предвижда малък брой гости, които познавате добре, вероятно ще ви бъде сравнително лесно. Ако обаче събитието е голямо, уверете се, че имате разнообразие от опции. Така ще се уверите, че всички гости ще открият нещо подходящо за освежаване. Не забравяйте да включите разнообразие от безалкохолни напитки, както и храна без месо и други животински продукти.

Надяваме се, че успяхме да ви вдъхнем кураж, че организирането на незабравимо парти не е чак толкова трудно! С правилното планиране и подходящите декорации, храна и забавления можете да създадете едно невероятно преживяване, за което гостите ви ще говорят дълго.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна