Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 286 секции ще се гласува в 10 МИР-Кюстендил

Снимка: Ани Петрова

В 286 секции ще се гласува в 10 МИР-Кюстендил, няма проблеми по организацията на вота, каза за БНР председателят на РИК Венцеслав Механджийски.

Оглавяван от него екип закара изборните книжа и материалите до община Рила съм 17 ч., както и по останалите 9 общини общо за Кюстендилска област.

Няма проблем с машините, машинно ще се гласува в 173 секции, както и с видео и заснемащите утройства. Такова ще се прави в 263 секции.

Продължават смените в съставите на секционните избирателни комисии - всеки ден има по 20 до 30 такива, но не са толкова много както в предходните избори, отбеляза председателят на РИК.

Членовете на секционните избирателни комисии са запознати със заснемането при броенето на бюлетините, обясни още той. 

Нито една община не е подала информация за несправяне с видоезаснемането, за параваните също не са получени  сигнали за несправяне, те трябва да бъдат поставени по такъв начин, че да не се нарушава тайната на вота.

По преценка на комисията параваните може да бъдат размествани.

До 18 ч. нямаше постъпила информаиця от трите болнични заведения, което изначава, че и там ще има секции - в районната болница в Кюстендил и двете в Дупница.

Районната избирателна комисия има решения, касаещи организацията за приемането на изборните материали във вечерта след изборите. Предаването на протоколите от секционните комисии ще става отново по график, което сработи добре на предишните избори.

Общините са осигурили места, където членовете на секционно избирателните комисии да почиват.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!