Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столични полицаи задържаха участник в клипа, заснет в Пловдив, с гавра с момче със СОП

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Столични полицаи са задържали едно от лицата, заснето във видеоклип, в който участва и момче със специални образователни потребности, съобщават от Столичната дирекция на вътрешните работи. Заради видеоклипа Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за извършени хулигански действия спрямо момче със СОП. 

Задържаното в София лице ще бъде предадено на органите на реда в Пловдив.

Във видеото се вижда как момчето със специални потребности е вързано с каишка за врата и лази по пода в търговски обект. От държавното обвинение съобщиха, че според излъчения материал действието се е случило на публично място в търговски обект в града, а кадрите са били разпространени в социалните мрежи. 

Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа лица, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда.

От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) посочват пред БТА, че също проследяват случая. От ДАЗД са изискали информация за възрастта на момчето от видеото, за да се предприемат съответните мерки от компетентността на агенцията при установяване, че то е непълнолетен гражданин. 


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени