Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берлускони е диагностициран с левкемия

Силивио Берлускони
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е бил диагностициран с левкемия, съобщи пред Ройтерс източник, близък до въпроса, потвърждавайки информация от по-рано през деня на всекидневника Corriere della Sera.

86-годишният Берлускони е лекуван в интензивно отделение от сряда в кардиологичното отделение на болницата "Сан Рафаеле" в Милано, след като имаше проблеми с дишането.

В информацията на Corriere della Sera се посочва, че лекарите са поставили диагнозата след извършване на серия от тестове, включително изследване на костен мозък. Отбелязва се също така, че той може да е хванал пневмония в резултат на слабост, причинена от левкемията.

"Разговарях тази сутрин с професор Зангрило (личен лекар на Берлускони) и той ми каза, че Берлускони е прекарал спокойна нощ, състоянието му е стабилно", заяви външният министър и вицепремиер Антонио Таяни пред държавната телевизия RAI.

Партията "Форца Италия" на Берлускони е част от дясната коалиция на премиера Джорджа Мелони, въпреки че бившият премиер няма роля в правителството, напомня Ройтерс.

Милиардерът и медиен магнат страдаше от многократни пристъпи на здравословни проблеми през последните години. Той излезе от същата болница миналата седмица.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени