Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бостън постигна 63-а победа в НХЛ

Пастрънак получава поздравления за третия си гол за Бостън.
Снимка: БТА

Хеттрик на чешкото крило Давид Пастрънак осигури победата на Бостън с 5:3 при гостуването на Филаделфия, а носителите на Президентс Трофи за сезона вече имат 63 победи в редовния сезон. 26-годишният атакуващ играч вече има 60 гола на личната си сметка през сезона и общо 300 в Лигата.

Постижението им от 63 победи преди началото на плейофите вече е рекорд и за цялата Лига, след като до началото на мача имаха поделено постижение от 62 победи с Детройт от сезон 1995/1996 и Тампа Бей от 2018/19. Пастрънак добави и едно завършващо подаване в мача, като се превърна и в първия играч на този тим, който вкарва 60 или повече голове за година от 61-те гола на легендата Фил Еспозито през сезон 1974/75.

Павел Заха вкара гол и подаде за още един, Тайлър Бертуци изработи други три гола. Вратарят им Джереми Суеймън пък спаси 34 изстрела за петата победа в шест мача за тима.

Шампионът Колорадо се справи с 5:4 при гостуването си на Анахайм и вече е едноличен лидер в Централната дивизия със 104 точки, с 2 пред Далас и 4 пред Минесота, като и трите отбора имат още три мача преди край на редовния сезон. Нейтън Маккинън вкара два гола в мача, в това число и победния 4:15 минути след началото на допълнителните минути. Маккинън изравни и за 4:4 в 15:28 минута на третия период при числено превъзходство.

Намиращият се в отлична форма финландски център Мико Рантанен приклчи мача с четири точки, записвайки два гола и две асистенции. На вратата на шампионите за първи път от 7 февруари застана чехът Павел Францоуз и спаси 19 изстрела.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени