Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнир по художествена гимнастика събира средства за детската сърдечна хирургия

Плакатът на турнира.
Снимка: БФХГ

Третото издание на международния турнир по художествена гимнастика "Меджик къп" ще бъде с благотворителна кауза "Да помогнем на детската сърдечна хирургия". Надпредавата ще се проведе от 21 до 23 април в спортен комплекс "Горна Малина".

В състезанието ще се включат 21 клуба от страната и чужбина с общо 600 гимнастички. Главен съдия на турнира ще бъде Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ.

Тази година организаторите имат желание да направят силно състезание, като е предвиден награден фонд от 2000 лева, които ще се разпредели между победителите в категория "Елит".

Най-добрите ансамбли ще се борят за три приза: "Диамантените момичета", "Християна Тодорова" и "Весела Димитрова".

"Меджик къп" 2023 е с инициатива за събиране на средства за Детска сърдечна хирургия. Всички зрители, вместо билет за вход, могат да дарят сума за каузата в кутиите-сърца на входа на залата или да преведат сума по банкова сметка с основание "MAGIC HEARTS".

Турнирът ще бъде излъчен онлайн. Много изненади, подаръци, уникални тематични медали и призове очакват участниците. Организатор на събитието е СКХГ "Теа Денс", а съорганизатор СКХГ "Теа Спорт".


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна